MySQL Management Print

• 1

Met deze optie kunt u een MySQL database aanmaken en bewerken of een backup maken van de database.

Door op Create new Database te klikken, kunt u een nieuwe database maken. U komt dan op een scherm terecht, waar u een de database een naam geeft en een gebruikersnaam met wachtwoord, Zodat deze gebruiker in kan loggen op de database (met phpMyAdmin) om wijzigingen aan te brengen. Na het invullen van deze gegevens, kunt u het aanmaken bevestigen door op Create te klikken.

U kunt uw database bewerken door op phpMyAdmin te klikken. U krijgt vervolgens een loginscherm, waar u dient in te loggen met de gebruikersnaam en wachtwoord die u bij het aanmaken van de database heeft toegewezen. Vervolgens komt u in het phpMyAdmin-scherm en kunt u uw database bewerken.

In het overzichtsscherm van uw database, vindt u de optie Download Backup en Upload a database backup. Hier kunt u uw backup downloaden en een .gz bestand gebruiken om een backup terug te zetten. Als u meerdere databases beheert, dan dient u voor het terugzetten eerst de juiste database te selecteren.